Specialiștii au câteva sfaturi care îți vor ușura munca în bucătărie și te vor scoate din încurcătură rapid și ieftin:
l Pentru ca mărul tăiat să nu se înnegrească, stropește-l cu puțin suc de lămâie.
l Țelina rămâne proaspătă pentru mai mult timp dacă este învelită în hârtie pergament sau folie de aluminiu și e pusă în frigider.
l Oul fiert se curăță mai ușor dacă înainte de fierbere i se face o gaură în coajă, cu un bold. O altă soluție este să cureți oul ținându-l într-un bol cu apă rece.
l Pentru a verifica dacă oul este proaspăt se pune într-un bol cu apă sărată. Dacă se duce la fund este proaspăt, dacă plutește - este vechi.
l Usturoiul se curăță mai ușor dacă este încălzit puțin înainte, pe o tablă așezată pe foc.
l Fructele prea verzi se coc dacă sunt învelite într-un ziar și puse într-un loc călduț timp de două-trei zile.
l Laptele nu se mai lipește de oală când îl fierbi dacă ții o lingură în ea și lași focul mai mic.
l Laptele nu se strică chiar dacă nu e pus la frigider, dacă atunci când fierbe adaugi în el o jumătate de lingură de bicarbonat de sodiu.
l Uleiul nu mai sare dacă pui în tigaie puțină sare, iar mâncarea prea sărată se poate salva dacă adaugi în ea bucăți de cartof crud.
- Publicitate -