Trucuri pentru murături gustoase

de Cuget Liber Sâmbătă, 31 August 2013 163
Indiscutabil, toamna este anotimpul umplerii cămărilor cu tot felul de conserve, plante aromatice uscate, murături, zacuscă, pastă de legume. Ele sunt sănătoase și păstrează valorile nutritive ale legumelor, îmbogățesc gustul altor alimente și dau savoare preparatelor. Aproape toate legumele și fructele se pot conserva prin diverse metode: în saramură, în oțet, în ulei, în alcool, cu ajutorul zahărului etc.
Majoritatea conservelor făcute în casă sunt preparate după rețetele bunicii și tot de la ea avem o grămadă de sfaturi și secrete de care ar fi bine să ținem cont, pentru că ajută la reușita conservelor: 
l Pentru manevrarea legumelor, folosiți doar ustensile din lemn, întrucât cele metalice pot schimba culoarea legumelor.
l Decolorarea legumelor poate fi evitată prin depozitarea lor numai în spații bine aerisite și departe de razele soarelui sau de altă sursă puternică de lumină. 
l Toate legumele ce urmează a fi conservate trebuie spălate foarte bine.
l Legumele tăiate bucăți nu trebuie îndesate puternic, pentru a evita fermentarea lor.
l Apa în care ați fiert legumele este plină de substanțe hrănitoare (vitamine, minerale), fiind ideală pentru umplerea borcanelor.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei