Unde puteți cere asistență consulară europeană

de Cuget Liber Marţi, 30 Aprilie 2013 48
Este util să știți că Ministerul Afacerilor Externe acordă asistență consulară prin misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate: cetățenilor români, indiferent de țara de reședință; persoanelor care au și cetățenie română (bipatrizi), în anumite situații; cetățenilor statelor UE, în cazul în care țara lor nu are reprezentanță diplomatică în statul în care se află (în conformitate cu Tratatul Uniunii Europene).
Atenție! MAE nu poate oferi asistență consulară cetățenilor străini (exceptând cazurile de mai sus), chiar dacă aceștia au rezidență în România.
Puteți cere asistență consulară: Ambasadelor României și oficiilor consulare, existente în țările în care vă aflați; Direcției Relații Consulare din Ministerul Afacerilor Externe; Consulatelor onorifice ale României, care vă pot oferi asistență consulară limitată, în conformitate cu legislația în vigoare, sau pot semnala problemele dumneavoastră celei mai apropiate misiuni diplomatice românești.
Dacă se întâmplă să vă confruntați cu o situație de urgență într-o țară unde România nu are nicio reprezentanță diplomatică sau consulară, vă puteți adresa, în calitate de cetățean european, misiunii diplomatice sau oficiului consular de carieră al oricărui stat membru UE. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei