Vânzare-cumpărare, cu buletin expirat?

de Florica ZDRU Joi, 09 Octombrie 2014 2392
"Habar n-am avut că mi-a expirat buletinul. Certificatul de căsătorie s-a șters de când a ajuns în mașina de spălat… Am bătut palma să-mi vând garsoniera, clientul pleacă și trebuie să facem rapid actele la notar. Dacă notarul nu se uită pe buletin, actul mai e valabil?"   întreabă Lucia D.

Doamnă Lucia, în niciun caz actele de identitate care au termenul de valabilitate expirat, nu pot fi folosite la semnarea actului de înstrăinare a unui imobilul. Însă, după cum ne-a explicat notarul Elena Ionescu, ar fi o greșeală să ascundeți acest lucru la cabinetul notarial. În schimb, vă puteți folosi de următoarea portiță legală: dacă buletinul sau cartea de identitate au expirat în cursul anului curent, atunci și numai atunci legitimarea se poate face și cu pașaportul sau cu permisul de conducere.

Acte cu probleme. Iar în situația în care ștampilele aplicate de organele competente pe actul de identitate nu se văd prea bine, și în asemenea situații se pot folosi pașaportul sau permisul de conducere, sau doi martori care cunosc persoana în cauză. Însă, în ceea ce privește certificatul de căsătorie, acesta este absolut necesar la încheierea actului de vânzare-cumpărare, întrucât un asemenea act  presupune consimțământul ambilor soți. Or, calitatea de soți nu se poate dovedi decât cu ajutorul certificatului de căsătorie.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei