Veterinarul pe recepție. Pechinezul poate fi dresat?

de Florica ZDRU Sâmbătă, 18 Octombrie 2014 179
"Am un pui de Pechinez care face numai ce vrea el. La cât e de mic, să nu respecte nicio regulă… Ori eu nu știu să mă port cu el? Rog veterinarul să-mi spună dacă am vreo șansă cu acest câine, ca să știu dacă-l mai țin, mai ales că stau la bloc!" (Georgiana Tudor).

Medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu ne-a explicat că, indiferent de talia animalului sau de rasa acestuia, toți câinii pot fi disciplinați, important este ca stăpânii să fie interesați de acest lucru. Și, mai ales, să se informeze asupra metodelor cu adevărat eficiente pentru reușita acestui demers. Recomandarea specialis-tului este că și învățarea unor comenzi simple, elementare, vor fi în măsură să ajute la stabilirea unei ierarhii stăpân - câine. În-vățat astfel, câinele va asculta comenzile stăpânului. Indiscutabil, sunt o serie de modalități de a disciplina patrupedele, însă cea mai des folosită este recompensarea cu hrană sau jucării sau metoda imitației după un alt câine deja dresat și bun cunoscător al regulilor de colaborare cu stăpânul. Interesant este că după ce-și va însuși regulamentul, câinele va executa comenzile cu o vădită relaxare.

Taguri

Comentează știrea

Dorel
26 octombrie 2014
Munca la domiciliu

Oferta de munca extrem de serioasa! Câștigurile sunt garantate! Căutam operatori online care vor sa câștige cel puțin 300 de dolari lunar, cu o munca ușoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteți textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei