A început Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a II-a. Notele nu vor fi trecute în catalog

de Mirabela ȘERBĂNESCU Marţi, 14 Mai 2024 268
Timp de cinci zile, în perioada 13-17 mai, elevii de clasa a II-a vor susține testările din cadrul Evaluării Naționale. Acestea se vor desfășura în sălile de clasă în care ei au învăţat pe tot parcursul anului. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean, la Constanţa au participat la examen 6.032 de elevi.
Luni, 13 mai, încă de la primele ore ale dimineţii, elevii claselor a II-a au intrat în febra examenelor. Este vorba despre acea evaluare a cunoștințelor de sfârşit de an şcolar, moment așteptat cu mare nerăbdare şi emoție de cei mici. Ei au aflat că luna aceasta se încheie o etapă importantă din viața lor de elevi, etapă în care au dobândit achizițiile fundamentale (cititul, scrisul, calcule aritmetice simple), instrumente necesare pentru parcursul școlar viitor. Prin intermediul testelor administrate la finalul clasei a II-a, ei au ocazia să demonstreze că au învățat multe și că pot aplica ceea ce au învățat pentru rezolvarea unor situații concrete din viața de zi cu zi.
Mai departe, pe baza rezultatelor, se fac planuri individualizate de învățare, de către cadrele didactice, acolo unde sunt identificate probleme. Partea bună este că notele nu vor fi trecute în catalog și nu vor fi făcute publice, ci doar le vor fi comunicate părinților.
Copiii au început luni, 13 mai, cu proba scrisă la Limba română. La primul exercițiu au avut de scris o felicitare pentru o colegă, cu ocazia zilei de naștere. Cea de-a doua cerință a fost să redacteze un text din şase propoziții în care să prezinte o întrecere de jocuri sportive. Ei au trebuit să îşi imagineze că sunt la ora de educație fizică și se organizează o întrecere de jocuri sportive. Apoi, au scris pe pagina următoare un text format din şase propoziţii în care au prezentat întrecerea de jocuri sportive, răspunzând la următoarele întrebări: „Ce joc sportiv ți-a plăcut cel mai mult?”, „Câte echipe au participat la întrecere?”, „Cine au fost căpitanii echipelor?”, „Cine a câștigat întrecerea?”, „Ce premiu au primit câștigătorii?”, „Cum te-ai simțit la sfârșitul întrecerii?”.
În fiecare clasă, elevii au fost așezați în bănci câte doi sau conform așezării lor obișnuite, iar distribuirea testelor s-a făcut controlat, până când fiecare copil și-a primit testul pe care trebuie să lucreze.
Evaluarea Națională la clasa a II-a continuă pe 14 mai cu: proba de Limbă și comunicare - citit; 15 mai - Limbă și comunicare - citit - Limba maternă; 16 mai - Matematică și Științe ale naturii; 17 mai - Limbă și comunicare - scris-citit - Limba română pentru minoritățile naționale. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei