A murit actrița Ileana Iordache, fiica istoricului și criticului literar Vladimir Streinu

de Isabel Andreea ANDRIEȘ Marţi, 14 Septembrie 2021 483
Ileana Iordache, fiica istoricului și criticului literar Vladimir Streinu și actriță a Teatrului Teatrului Național ”I. L. Caragiale”, a decedat la 91 de ani. 

Potrivit anunțului făcut pe pagina de Facebook a Teatrului Național, actrița a decedat luni, 13 septembrie.
Sicriul cu trupul neînsuflețit a fost depus la capela centrală a Cimitirului Bellu ortodox, unde miercuri, 15 septembrie, ora 14:00, va avea loc înmormântarea (la parcela 23 Bis, alături de tatăl ei).

Potrivit Realitatea.net, Ileana Iordache-Streinu s-a născut și a copilărit la Găești la 25 iunie 1930 (dar a fost declarată la 1 iulie), unde tatăl său,  Vladimir Streinu, era profesor. 

A absolvit în 1953 cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București, la clasa profesorului Gheorghe Timică, fiind angajată imediat ca actriță la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București. 

A interpretat roluri mari atât din dramaturgia națională, cât și din cea universală. A lucrat cu regizori precum Sică Alexandrescu, Alexandru Finți, Horea Popescu, Ion Cojar, Andrei Șerban ș.a. Şi-a început cariera în compania unor actori prestigioşi precum Aura Buzescu, Marietta Deculescu, Elvira Godeanu. 

A fost strănepoata marelui actor Nicolae Bălţăţeanu, se arată pe pagina de Facebook a TNB. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei