A XVII-a ediție a Festivalului-concurs „Dor de Cânt Românesc” debutează la Cumpăna

de Simona ANGHEL Miercuri, 29 Mai 2024 237
Timp de două zile, începând de joi, 30 mai, comuna Cumpăna se pregătește să devină, epicentrul promovării folclorului românesc autentic, o oază a tradițiilor și a talentului.
 
Prin eforturile susținute ale Primăriei și Consiliului Local al comunei Cumpăna, Festivalul-Concurs Național de Folclor pentru Tineri Interpreți „Dor de Cânt Românesc”, care a captivat inimile iubitorilor de folclor, se întoarce în lumina reflectoarelor cu cea de-a XVII-a ediție, ce va avea loc în perioada 30-31 mai, în cadrul Casei de Cultură din comuna Cumpăna.
În urma unei preselecții riguroase, juriul de specialiști a selectat 50 de tineri interpreți cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, adevărați ambasadori ai tradițiilor românești din toate colțurile țării, care vor concura pentru marele trofeu.
Sub bagheta dirijorală a Cristian Năstase, Taraful „Frații Năstase” din Bacău va încânta audiența cu recitaluri de excepție. Același taraf, prin acompanierea muzicală a celor 50 de concurenți, va reuși să aducă în prim-plan frumusețea și autenticitatea muzicii tradiționale românești din toate zonele geografice.
Programul festivalului va fi presărat cu recitaluri ale câștigătorilor edițiilor anterioare: Flavia Maria Cochirleanu, din sat Bentu, comuna Gălbinași, județul Buzău, câştigătoarea Trofeului ”Dor de Cânt Românesc” ediţia a XVI-a, 2023; Gabriel Treteag, din comuna Cornu Luncii, județul Suceava, câștigătorul Trofeului ”Dor de Cânt Românesc” ediţia a XIV-a, 2019; Valentina Vasia Oprea, din municipiul Slatina, județul Olt, câştigătoarea Trofeului ”Dor de Cânt Românesc” ediţia a XII-a, 2017; Cristina-Daniela Todor, din comuna Ciugud, județul Alba, câştigătoarea Trofeului ”Dor de Cânt Românesc” ediţia a XI-a, 2016; Ingrid Boengiu, din municipiul Drobeta-Turnu Severin, județul Mehedinți, câştigătoarea Trofeului ”Dor de Cânt Românesc” ediţia a IX-a, 2014; Bianca-Ștefania Luzinschi, din comuna Cumpăna, județul Constanța.
Evenimentul este prezentat de către Ionuț Dulgheriu, realizator de emisiuni la Radio “Doina”, o prezență familiară și apreciată.
„Invităm cu căldură toți iubitorii de folclor să se alăture nouă în comuna Cumpăna, pe 30 și 31 Mai 2024, începând cu ora 12:00, pentru a celebra împreună zestrea culturală a neamului nostru. Acest festival nu este doar o sărbătoare a muzicii și a dansului, ci și un prilej de a ne conecta cu rădăcinile noastre și de a ne hrăni sufletele cu emoții autentice și muzică plină de viață”, este invitația organizatorilor celei de-a XVII-a ediții a Festivalului-Concurs Național de Folclor pentru Tineri Interpreți „Dor de Cânt Românesc”.
 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei