Absolvent al Colegiului Energetic, şef de promoţie la Şcoala Militară de Maiştri Militari

de Andreea PERHAIȚĂ Joi, 12 August 2021 1132
Maistru militar clasa a V-a Andrei Giba are întipărite în ADN gena perseverenței și ambiția reușitei cu orice preț. Absolvent al Colegiul Tehnic Energetic din Constanța ca șef de promoție, Andrei Giba s-a remarcat încă din liceu câștigând premii la concursuri naționale și internaționale în domeniul științelor exacte.
A devenit elev al Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale urmându-și mentorul, pe maistrul militar principal Laurențiu Mardan, instructor militar la specialitatea „Arme sub apă” din cadrul Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale.
Încă din vremea liceului, Andrei Giba a devenit preocupat de tainele mediului marin, iar asta l-a convins să devină voluntar în cadrul Societății de Explorări Oceanografice şi Protecţie a Mediului Marin Oceanic-Club, din Constanța. Voluntariatul în cadrul acestei organizații de renume l-a determinat pe Andrei să obțină și brevetul de scafandru civil. După acest parcurs, opțiunea carierei militare în Forțele Navale Române a venit pentru Andrei Giba ca o completare firească.
Pe durata studiilor s-a remarcat prin perseveranța sa, prin interesul sporit arătat materiilor de specialitate și activităților extracurriculare care au contribuit la îmbunătățirea cunoștințelor sale. Aceste calități i-au adus
într-un final, titlul de șef de promoție al specialității „Arme sub apă”.
Maistru militar clasa a V-a Andrei Giba își începe cariera militară ocupând o funcție la bordul fregatei F222 „Regina Maria” urmărind totodată să exploreze și orizonturile scafandreriei militare (A.P.)
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei