Activități preventive în școli

de Simona ANGHEL Vineri, 23 Februarie 2024 1966
În perioada 21-22 februarie a.c., zeci de polițiști din toate structurile poliției constănțene au pășit în școlile din județ, pentru a fi alături de cei mici, învățându-i cum să procedeze pentru a fi în siguranță acasă, la școală sau pe stradă.
Astfel, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Cogealac au mers la Școala nr. 1 din satul Râmnicu de Jos, unde i-au învățat pe elevi regulile de circulație, le-au vorbit despre violență și le-au explicat că este necesar să meargă zi de zi la școală pentru, ca la finalul studiilor, să-și poată alege o meserie, toate acestea pentru a preveni abandonul și absenteismul școlar.
Totodată, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Mihail Kogălniceanu au stat de vorbă cu copiii de la grădinițele și școlile din satele Palazu Mic și Piatra și comuna Mihail Kogălniceanu. Le-au vorbit celor mici despre violența în școli și riscul de a purta obiecte periculoase.
De asemenea, polițiști din cadrul Serviciului de Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității au fost invitați la Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu din municipiul Constanța, unde au ținut o oră de educație rutieră și i-au învățat pe elevi cum să nu devină victime ale infracțiunilor.
Următorul popas al polițiștilor a fost la Liceul Tehnologic de Electronică și Telecomunicații din Comanța, unde subiectele abordate în discuțiile cu elevii au fost violența în școli și riscurile consmului de droguri sau alte substanțe interzise.
Aceleași subiecte au fost discutate și cu elevii de la Școala Gimnazială Dan Barbilian din municipiul Constanța.
Ulterior, polițiștii au avut o întâlnire cu elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială nr. 7 Remus Opreanu din municipiul Constanța, unde au purtat discuții cu privire la consecințele bullying-ului și comportamentul pe care trebuie să-l aibă la școală și, în general, în societate. 
Astfel, elevii au avut prilejul de a învăța despre importanța respectării legilor, siguranța și responsabilitatea civică într-un mod interactiv și plăcut.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei