Agenda de evenimente a Muzeului de Artă Populară din Constanța în sezonul estival 2024 poate fi considerată una cu totul aparte, manifestărilor găzduite în fiecare sfârșit de săptămână și realizate cu colaboratori din cele mai îndepărtate colțuri ale României alăturându-li-se și atelierele pentru copii gândite în detaliu pentru această vacanță mare.
- Publicitate -
De foarte mare interes s-au bucurat evenimentele cuprinse în cadrul manifestării „Meșteșuguri tradiționale - utilitar și decorativ”, prilej cu care vizitatorii au luat contact direct cu meșteri populari provenind din familii cu tradiție.
În acest weekend, în colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, Muzeul de Artă Populară organizează, între orele 10.00-12.00 și 15.00-17.00, ateliere de artă tradițională cu tema crestături în lemn.
Atelierele cu genericul „Împreună pentru tradiții” vor fi susținute de psihologul Mihnea Moldoveanu, din cadrul Agenției Naționale Antidrog.
Meșteșugurile tradiționale, precum olăritul, țesutul, cusutul, prelucrarea artistică a lemnului sau încondeiatul ouălor, reprezintă terapii ocupaționale recomandate pentru persoanele consumatoare de droguri sau cu risc crescut de a cădea în capcana substanțelor interzise.
Prin această colaborare interinstituțională, Muzeul de Artă Populară Constanța își propune să ofere o alternativă sănătoasă de petrecere a timpului liber prin practicarea meșteșugurilor tradiționale, cu speranța că acestea se pot transforma în activități care se pot desfășura pe termen lung. De asemenea, programul „Ateliere de vacanță la muzeu”, derulat de Muzeul de Artă Populară Constanța, continuă săptămâna viitoare cu un nou atelier de pedagogie muzeală.
Astfel, miercuri 14 august, la ora 10.00, copiii și adulții sunt invitați să picteze icoane pe sticlă cu tema „Adormirea Maicii Domnului”.
Pentru desfășurarea atelierului sunt necesari minim cinci participanți, care vor putea pleca acasă cu propriile creații.
Costul activității este 50 de lei, iar în preț sunt incluse materialele necesare (kit icoană pe sticlă, culori acrilice, pensule).
Pentru programări și informații suplimentare, cei interesați sunt rugați să scrie pe adresa de e-mail
[email protected] sau pot contacta reprezentanții muzeului la numărul de telefon 0241/616133.