Aniversarea celui mai îndrăgit personaj animat

de Simona ANGHEL Sâmbătă, 07 Iunie 2014 211
Pe 9 iunie, cea mai cunoscută rață din lume, Donald Duck, sărbătorește 80 de ani de la debutul său, în 1934, rățoiul având apariții în peste 200 de producții cinematografice, iar după patru ani de la primele apariții de succes întâlnindu-și jumătatea, pe Donna Duck, cunoscută apoi ca Daisy Duck.

Donald Duck și-a făcut apariția pentru prima dată în anul 1934, în "Silly Symphony, The Wise Little Hen". De atunci, farsele sale amu-zante, temperamentul expansiv și farmecul său au captivat audien-țele de toate vârstele din întreaga lume, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Disney Channel.

Odată cu creșterea popularității sale la mijlocul anilor 1930, au început să apară primele produse cu Donald Duck, de la jucării de pluș la lenjerii de pat și lămpi.

În 1938, graficianul Disney Al Taliaferro a început să creeze zilnic benzi desenate cu Donald Duck, ce erau publicate în 322 de ziare. În 2013, au fost vândute 80 milioane de exemplare ale revistei Donald Duck în 16 ediții locale în regiunea Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA) - inclusiv săptămânale, lunare și ediții de colecție, avându-l în prim plan pe Donald Duck.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei