ANUNȚUL DE ULTIM MOMENT AL MINISTRULUI EDUCAȚIEI!

de Simona ANGHEL Miercuri, 16 Noiembrie 2022 489
În urmă cu câteva minute, ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat pe pagina sa de socializare că România va participa la #TALIS2024!

„Țara noastră va participa la sesiunea 2024 a Studiului Internațional privind Procesul de Predare-Învățare (Teaching and Learning International Survey) pentru profesori și directori de școli, dezvoltat de OCDE. Decizia a fost adoptată în ședința de astăzi a Guvernului și constituie un pas important în procesul de aderare a României la OCDE (în contextul în care Consiliul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică a decis, în data de 25 ianuarie 2022, deschiderea negocierilor de aderare cu țara noastră).

TALIS (Teaching and Learning International Survey) este conceput ca o succesiune de studii internaţionale comparative, iniţiate de către OCDE, cu scopul de a oferi indicatori internaţionali robuşti şi de a susţine politicile educaţionale relevante pentru profesorii şi pentru procesul de predare-învăţare din ciclul gimnazial.

Participarea României la runda TALIS 2024 este foarte importantă din perspectiva analizei sistemice, prin colectarea informaţiilor directe privind dezvoltarea profesională a profesorilor, practicile de instruire, convingerile şi atitudinile cadrelor didactice, evaluarea profesorilor şi feedbackul, leadershipul şcolii etc.

TALIS ajută factorii de decizie în politici publice să revizuiască și să dezvolte politici care promovează profesia didactică și cele mai bune condiții pentru un proces de predare-învățare incluziv de calitate.

Totodată, îi ajută pe profesori, pe directorii școlilor și pe ceilalți actori educaționali să discute practicile existente și să găsească modalități de îmbunătățire a acestora. Un pas important, pe care îl susțin cu toată încrederea!”.

Taguri

Comentează știrea

Numai ei
16 noiembrie 2022
Erorile neamului

Ne CO-COLONIZAM pe fata ( au dreptate cei care fac referire la "Spir-t-u Harlet", nu Spiru Haret)! Asa vor inteligenții de "școleri asociati"!

Ultima oră

Titlurile zilei