Artiștii Teatrului "Oleg Danovski" au impresionat publicul la Opera Nights

de Simona ANGHEL Marţi, 18 Iulie 2023 1688
Cinci orașe ale județului Hunedoara - Orăștie, Brad, Petrila, Hunedoara și Deva - au găzduit, în perioada 12-16 iulie, Festivalul de operă în aer liber ''Opera Nights'', între spațiile alese pentru reprezentații numărându-se Castelul Corvinilor sau o platformă din zona fostei mine Petrila, din Valea Jiului.
Și la această a IX-a ediție, artiștii Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” au fost prezenți cu cinci spectacole: „Traviata”, „Bărbierul din Sevilla”, „Carmina Burana”, Rigoletto” și „Trubadurul”, reușind, prin prestația lor, să impresioneze publicul.
Directorul teatrului constănțean, Daniela Vlădescu, transmitea la finalul celui de-al doilea concert, găzduit pe platforma din zona fostei mine Petrila: „Concertul de aseară, «Carmina Burana» de Carl Orff, susținut de teatrul de la malul mării, a fost organizat cu temei și știință de către înaltele oficialități hunedorene, în cadrul festivalului itinerant OPERA NIGHTS, ediția a IX-a. Da, CULTURA este un drept constituțional al fiecărui cetățean, și noi, slujitorii CULTURII ar trebui să ajungem, fără ifose și nazuri, la fiecare suflet de român, în orice colț de Rai, și nu numai.

Pentru mine, sper că și pentru mulți alții, acest concert a însemnat și un omagiu adus celor care și-au pierdut viața într-o zi normală de muncă pentru ei, din tată în fiu, și a căror memorie a fost întinată de întâmplări dramatice, care nu aveau nici o legătură cu meseria onorabilă și cumplit de grea de MINER. Acest concert a fost dedicat și spectatorilor care au venit în număr extrem de mare să se bucure și să aplaude un eveniment cultural profesionist. Iar eu cred că orice om de pe acest pământ, care muncește onest și responsabil, merită să i se dedice un CONCERT!”, a mai precizat același manager.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei