ASTĂZI începe postul Sfintei Marii, cu o singură dezlegare la pește

de Simona ANGHEL Marţi, 01 August 2023 1474
Postul Adormirii Maicii Domnului sau Postul Sfintei Maria este un moment important pentru credincioși. Timp de 14 zile, se ține al treilea mare post din an, după cel al Paştilor şi cel al Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel. Anul acesta, postul începe într-o zi de marți, 1 august, și se încheie peste două săptămâni, pe 15 august.
Postul Sfintei Marii este unul dintre cele patru posturi care au loc pe dată fixă și conform tradiției, îi pregătește pe creștini pentru cele două mari sărbători care au loc în luna august, și anume Schimbarea la față și Adormirea Maicii Domnului.
În această perioadă, creștinii trebuie să se abțină de la a consuma produse de origine animală, și de asemenea trebuie să se apropie de Dumnezeu, prin rugăciune, să fie mai buni și mai înțelegători cu cei din jur.
În postul Sf. Marii, în zilele de marți și joi, oamenii trebuie să consume legume fierte, fără untdelemn, iar sâmbăta și duminica este dezlegare la untdelemn și la vin.
Pe parcursul celor două săptămâni, credincioșii se roagă la Maica Domnului și citesc în special Acatistul şi Paraclisul Maicii Domnului.
Postul Adormirii Maicii Domnului este considerat mai ușor decât Postul Paștelui, dar mai aspru decât cel Naşterii Domnului şi cel al Sfinţilor Apostoli Petru și Pavel.
În Postul Adormirii Maicii Domnului creștinii au dezlegare la pește pe 6 august, când are loc sărbătoarea „Schimbarea la față”. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei