Astăzi se încheie seria cursurilor online de perfecționare a personalului didactic organizate de Universitatea „Ovidius”

de Simona ANGHEL Marţi, 29 Noiembrie 2022 214
Astăzi, 29 noiembrie, la Universitatea „Ovidius” din Constanța se organizează cursul online de perfecționare a personalului didactic de predare din cadrul UOC în vederea aplicării modelului de învățare prin proiecte.
Prevăzut a se desfășura începând cu data de 18 noiembrie, în cadrul proiectului CNFIS-FDI-2022-0586 - Îmbunătățirea calității activității didactice la Universitatea Ovidius din Constanța prin perfecționarea continuă a personalului didactic și a mijloacelor de învățare – DIDACT-IQ, cursul are ca obiectiv principal îmbunătățirea calității activităților didactice la UOC prin perfecționarea personalului didactic privind utilizarea unor metode moderne de învățare.
După cum precizează conf. univ. dr. Gabriela Gheorghiu, directorul proiectului, cursul este structurat pe mai multe module, care abordează tematici diferite, precum: metodologia procesului de învățare bazat pe proiecte, învățarea autentică prin proiectare curriculară inversă, taxonomia lui Bloom și versiunile ei, realizarea unui model curricular al disciplinei, evaluarea unei unități de învățare de tip proiect.
Cunoștințele dobândite în timpul cursului vor fi completate de un schimb de bune practici facilitat cu ocazia unei mese rotunde ce va fi organizată în luna decembrie, în cadrul proiectului, și care va fi dedicată, de asemenea, importanței utilizării mijloacelor moderne de învățare pentru îmbunătățirea calității activității didactice.
Proiectul CNFIS-FDI-2022-0586 - Îmbunătățirea calității activității didactice la Universitatea Ovidius din Constanța prin perfecționarea continuă a personalului didactic și a mijloacelor de învățare – DIDACT-IQ a primit o finanțare în valoare de 295.000 lei din bugetul Ministerului Educației, fiind unul dintre cele șapte proiecte ale UOC, finanțate în acest an prin Fondul de Dezvoltare Instituțională.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei