Astăzi, se termină Bacul 2013

de Andreea PERHAIȚĂ Vineri, 05 Iulie 2013 182
Astăzi, este ultima zi a exame-nului național de bacalaureat 2013. Absolvenții clasei a XII-a vor susține proba la alegere a profilului și specializării, la materiile biologie și anatomie, chimie, informatică, lo-gică, informatică, fizică, psihologie, filosofie, sociologie sau geografie.
Afișarea rezultatelor va avea loc luni, 8 iulie, până la ora 12,00, iar depu-nerea contestațiilor se va face în aceeași zi, între orele 12,00 și 16.00. Contestațiile se vor soluționa în intervalul 9 - 11 iulie, urmând ca pe 12 iulie să se afișeze rezultatele finale.
La primele două probe scrise ale bacalaureatului, în centrele de examen din județul Constanța, au fost eliminați, în total, 50 de elevi. Aceștia fie au fost prinși cu copiuțe, fie cu telefoane asupra lor și li s-a interzis să mai participe la examen. Potrivit metodologiei de organizare a examenului, cei 50 de candidați eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă au pierdut dreptul de a susține examenul de bacalaureat în următoarele două sesiuni.
Pentru comunicarea situațiilor care contravin legii, Ministerul Educației Naționale a creat pe site-ul www.edu.ro, pe prima pagină, o secțiune specială - "Sesizează fapte de corupție aici!". De asemenea, orice suspiciune privind desfășurarea examenului de Bacalaureat 2013 poate fi semnalată și pe site-ul www.educatiepentruviitor.ro sau la Telverde 0800.801.100, între orele 8,00 și 21,00. 
Taguri

Comentează știrea

cetatean
5 iulie 2013
tara paradoxurilor

De doua saptamani suntem intoxicati de media cu stiri ca profesorii iau spagi. Sunt de acord, cine ia spaga poate fi acuzat de luare de mita si trebuie sa plateasca, dar de ce nu se spune nimic de cei care dau mita? Din cate stiu eu , este la fel de vinovat atat cel care ia mita cat si cel care da mita. Daca nimeni nu ar mai da, chiar daca unii profesori ar cere, nu ar avea de la cine sa ia spaga. Cum pot fi atat de inconstienti unii parinti sa dea spaga si apoi sa se duca la politie sa reclame ca au dat spaga si nu li s-a rezolvat problema? Cum poate fi politia romana atat de incuiata sa nu ii ia la intrebari pe acei parinti si sa le faca dosar pentru ca au dat spaga? Daca copilul lor nu era eliminat din examen, acesta nu promova examenul prin frauda, asta nu se numea tot dare de mita? Traim in tara paradoxurilor, unde cel care primeste mita este acuzat, cel care da mita nu numai ca nu pateste nimic, dar este si victimizat, saracul ca a dat spaga, dar nu i s-a rezolvat problema.

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei