Atenție, părinți! Încep înscrierile în clasa pregătitoare

de Simona ANGHEL Marţi, 02 Mai 2023 507
Cu o zi înaintea debutului înscrierilor în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2023-2024, marți, 2 mai, Inspectoratul Școlar Județean Constanța are posibilitatea reconfigurării, acolo unde se impune, a circumscripțiilor școlare, astfel încât să asigure optimizarea procesului de cuprindere a copiilor. Această reconfigurare se aplică în situația în care capacitatea unei unități de învățământ nu permite cuprinderea în clasa pregătitoare a tuturor copiilor din circumscripția școlară stabilită în anul școlar anterior, precum și în alte situații justificate, cum ar fi eliminarea segregării școlare, rezultată din segregarea pe criteriul mediului de rezidență.
De miercuri, 3 mai, și până vineri, 18 mai, părinții pot completa cererile-tip de înscriere și le pot depune sau transmite online unităților de învățământ de care aparțin cu domiciliul. Pe 31 mai se vor afișa în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar a candidații înmatriculați și numărul de locuri rămase libere.
Reamintim că în județul Constanța sunt disponibile, în total, 7.310 locuri, distribuite astfel: 88 de locuri la învățământul step by step, 6.534 de locuri la învățământul tradițional, 36 locuri la învățământ în limba engleză (privat), 257 locuri la învățământ privat în limba română, 360 locuri la simultan în unități din mediul rural, 33 locuri în învățământul special și două locuri în învățământ special simultan.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei