Au început examenele la Universitatea "Ovidius". "Prima zi a decurs fără probleme"

de Mirabela ȘERBĂNESCU Luni, 27 Iulie 2020 1139
Ieri, 26 iulie, a fost prima zi de examene pentru cei peste 1.300 candidați interesați de facultățile de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie. Aceștia vor susține, până la data de 29 iulie, în cele patru spații special alocate, probele de examen, în campusurile Universității "Ovidius", dar și la Baza Nautică a Universității Maritime Constanța. Cei care au optat pentru specializarea Medicină au avut de soluționat teste grilă cu 100 de întrebări, din Biologie, Chimie organică sau Fizică.
"Prima zi a decurs fără probleme. O mare provocare a fost distribuirea în săli, cu respectarea condițiilor de filtru și siguranța epidemiologică", a declarat, pentru "Cuget Liber", rectorul Universității "Ovidius", conf. univ. dr. Dan Iliescu.
Astăzi, susțin examenele tinerii care sunt interesați de Farmacie, mâine, cei de la Medicină Dentară, iar miercuri, 29 iulie, absolvenții interesați de specializările Asistenți medicali, Balneofiziokinetoterapie și Tehnică Dentară.
XXX
Pentru siguranța candidaților, spațiile în care se vor desfășura probele scrise și cele adiacente vor fi dezinfectate cu un produs care este utilizat, de obicei, în aria medicală și care întrunește cele mai înalte standarde europene în ceea ce privește curățarea, decontaminarea și dezinfectarea. Pentru a putea intra în spațiile universității, sunt obligatorii următoarele: portul măștii faciale, triajul epidemiologic, dezinfectarea mâinilor și distanțarea fizică (1,5 metri în afara incintei, doi metri în interiorul incintei).
În cazul în care temperatura înregistrată depășește 37,3°C, se va repeta măsurarea temperaturii, după o perioadă de 2-5 minute de repaus. Dacă se constată menținerea unei temperaturi peste 37,3 °C sau/și prezența altor simptome respiratorii, persoanei nu i se permite accesul la examen. În plus, candidații vor depune, la prezentarea pentru triaj, declarația pe propria răspundere "Non contact Covid-19", ce poate fi descărcată de pe site-urile facultăților. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei