Bacalaureat diferențiat din 2013, pentru elevii care vor să intre pe piața muncii

de Cuget Liber Miercuri, 05 Septembrie 2012 421
An nou, examene noi! De la anul, elevii ar putea susține bacalaureatul diferențiat! Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, susține că acest tip de examen are ca scop asigurarea unui loc de muncă pentru absolvenții de liceu, scrie Realitatea.net. Aceasta a mai spus că acest tip de examen a fost preluat de țări ca Franța sau Germania și că nu ar trebui să-i pună în încurcătură pe elevi, deoarece programa școlară nu se va schimba. Potrivit Realitatea.net, cele două tipuri de bacalaureat: național și profesional, vor permite elevilor fie să se orienteze spre piața muncii, fie să urmeze o facultate. Examenul pentru bacalauratul profesional va consta în prezentarea unui proiect și a unei probe practice, dar și o lucrare scrisă la educația antreprenorială. Această alegere nu va permite urmarea studiilor universitare.
Citește mai mult…
Taguri

Comentează știrea

Fonduri UE
5 septembrie 2012
FONDURI UE

Acum e momentul: In 2012 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro

eu
5 septembrie 2012
aiurea

Pai seamana mai degraba a atestat profesional ( asa cum dau probe acum absolventii de la mate-info pentru obtinerea atestatului ). Adica o hartie in plus, numita pompos !

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei