Bătaia de joc din învățământ continuă. Se lucrează la o nouă Lege a educației

de Simona ANGHEL Vineri, 08 Mai 2015 170
Într-o conferință de presă ce a avut loc ieri, după întâlnirea cu Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat că se lucrează la un nou proiect de lege a Educației.

Întrebat care sunt modificările esențiale pe care le va aduce Legea Educației și de ce nu se apelează la o ordonanță de urgență după modelul din decembrie 2014, când prin OUG au fost modificate 97 de puncte, ministrul a spus că este nevoie de o nouă lege pentru a asigura coerență.

"E nevoie de o nouă lege, în primul rând pentru a asigura coerența cu alte reglementări legale, a asigura coerența între articolele aceleiași legi și a asigura coerența cu cerințele sistemului de educație care trebuie să fie legate strâns de cerințele mediului socio-economic", a mai spus ministrul.

Totodată, noua lege va fi, în opinia ministrului, rezultatul unei consultări largi, în cadrul căreia vor trebui să se pronunțe și studenții, și profesorii, și angajatorii, și sindicatele din învățământ.

"Am văzut cu toții ceea ce a generat promovarea unei legi a Educației prin asumarea răspunderii. Acest lucru nu trebuie să se mai întâmple. S-a stabilit, în urmă cu câteva zile, la o întâlnire comună cu reprezentanții sindicatelor din învățământul superior și din preuniversitar necesitatea unei noi Legi a Educației", a mai spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei