Bucuria Crăciunului adusă și la ISJ Constanța de către elevii Școlii nr. 1 Poarta Albă

de Simona ANGHEL Vineri, 23 Decembrie 2022 407
La Școala Gimnazială Nr. 1 Poarta Albă, săptămâna 19-22 decembrie a ȋnceput cu un spectacol de colinde susţinut de elevi la care au fost invitați să ia parte primarul Vasile Delicoti şi  viceprimarul Laurian Delicoti, iar la final toţi preşcolarii celor două grădiniţe arondate şcolii  şi elevii de la nivel primar şi gimnazial au primit în dar, din partea autorităților locale, pacheţele cu dulciuri.
Un grup de colindători format din elevii clasei a II-a A, coordonaţi de prof. pentru ȋnv. primar Andreea Iuliana Manolache, şi elevi de gimnaziu pregătiţi de prof. de educaţie muzicală  Cristina Tudor, au dus puţin din bucuria acestei sărbători reprezentanţilor ISJ Constanţa aflaţi ȋn sediul instituţiei, tot ȋn această săptămână.
Grupele de preşcolari din Grădiniţa cu PP, Nr.1 Poarta Albă, Grădiniţa cu PN , Nr.1 Nazarcea şi elevii claselor de la nivel primar şi gimnazial  ai şcolii au pregătit colinde, scenete, dansuri, expoziţii cu lucrări tematice, au ȋmpodobit sălile de clase pentru a păstra şi a  face cunoscute tradiţiile româneşti din preajma sărbătorii Naşterii Domnului.
Pe parcursul ȋntregii luni decembrie, după cum informează prof. Georgiana Carapcea, consilier de imagine, voluntarii SNAC au mers, din clasă ȋn clasă, cu o urnă ȋn care au strâns bani, pentru elevii mai puţin norocoşi . Activitatea se numeşte «Fii mai bun de Crăciun» şi a fost coordonată de prof. pt ȋnv. primar Olariu Valentina, ȋmpreună cu membrii comisiei SNAC, prof. Manea Mihaela, Cabuz Oana-Roxana, prof. pt  ȋnv. primar, CPPE Boldea Daniela. Din banii strânşi se vor cumpăra haine şi ȋncălţăminte pentru elevii care provin din familii nevoiaşe.
„Mulţumiri tuturor celor care ne-au ajutat ȋn desfăşurarea activităţilor din această perioadă şi felicitări copiilor şi  cadrelor didactice care au creat o minunată atmosferă de sărbătoare ȋn şcoala noastră”, a transmis director, prof. Mangri Florentina.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei