Cand are loc festivalul culturii indiene

de Mirabela ȘERBĂNESCU Miercuri, 14 Iunie 2017 121
În perioada 12-24 iunie se întâmplă a IX-a ediție a festivalului culturii indiene – Namaste India – , în trei spații de renume ale Bucureștiului: Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti", Institutul Francez și Hermitage. Urban Spiritual Hub. Acesta își propune să devină o punte de legătură între cultura indiană și alte culturi ale lumii – română, franceză, engleză, pakistaneză, africană – prin spectacole, proiecții de film, expoziții, ateliere, workshop-uri și întâlniri.
Ediția din 2017 a festivalului va explora dimensiuni importante ale culturii naționale și internaționale în cadrul mondial actual, aflat sub semnul globalizării și al migrațiilor: ideea de identitate națională, valori culturale, tradiție și continuitate, revalorizare culturală, colaborări interculturale, apartenență și rădăcini, incluziune socială.
Activitățile din festival oferă participanților șansa de a descoperi cultura indiană, valorizând în același timp propria noastră cultură, perioada aleasă pentru desfășurarea evenimentului incluzând două zile importante pentru identitatea națională a fiecăreia din cele două țări: Ziua Internațională Yoga, recunoscută oficial de ONU în 2014 (21 iunie) și celebrată la nivel mondial și Ziua Internațională a Iei (24 iunie), sărbătorită cu mult entuziasm în țară și în comunitățile de români din diaspora.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei