Spre deosebire de cartoful alb, cel dulce este mult mai bogat în nutrienți. 100 de grame de cartof dulce gătit (copt sau fiert) are puțin peste 100 de calorii, 24 de grame de sodiu, 195 mg de potasiu, 6 grame de fibre, 3.6 grame de proteine, 12 grame de zaharuri, calciu, fier, 37% din necesarul zilnic de vitamina A, 16% din doza zilnică recomandată de vitamina B6, 10% din necesarul de vitamina B5, 15% din DZR de potasiu și 28% din cea de mangan.
- Publicitate -
Pe lângă acestea, se regăsesc mici cantități de calciu, fier, magneziu, fosfor, zinc, vitamina E, tiamină, riboflavină și folați.
De asemenea, cartoful dulce este o sursă importantă de betacaroten, cunoscut ca precursor al vitaminei A, un puternic antioxidant care dă culoare acestei legume atât de versatile, scrie csid.ro.