Casa Corpului Didactic Constanţa a lansat noul număr al Revistei Dynamis

de Simona ANGHEL Marţi, 22 Februarie 2022 287
Dedicat sărbătoririi Zilei Internaționale a Limbii Materne, noul număr al Revistei Dynamis - 11/2022, lansat luni, 21 februarie, de Casa Corpului Didactic Constanța, este editat sub genericul „Neam și Limbă”, fiind organizat în trei secțiuni.
Acestea aduc în atenția cititorilor ideea promovării multilingvismului şi a dialogului cultural: Traduceri din limba maternă în limba română sau din limba română în limba maternă; Creații originale în limba maternă cu traducere în limba română; Pledoarie pentru limba maternă.
Astfel, comunitatea educațională este invitată să se alăture promovării diferențelor lingvistice locale, a valorilor și simbolurilor specifice tuturor comunităților etnice, prin traduceri sau creații originale scrise.
Sărbătorirea Zilei Internaționale a Limbii Materne are deja o tradiție în cadrul activităților inițiate şi dezvoltate de CCD Constanța pentru promovarea diversității culturale, a valorilor și simbolurilor specifice tuturor celor ce numesc Dobrogea „acasă”.
Prin acest demers, CCD Constanța aduce în atenția comunității locale importanța multiculturalității și a multilingvismului în proiectarea unei societăți durabile, legată de istoria sa și proiectată pentru generațiile următoare. Publicarea acestui număr al revistei Dynamis se înscrie în cadrul acțiunilor întreprinse de noi în vederea cultivării respectului pentru limbile materne și pentru tradițiile socioculturale.
Toate materialele trimise de colaboratorii CCD, membri ai comunității culturale și educaționale, își găsesc locul în acest număr al Revistei Dynamis pe care suntem invitați să-l lecturăm pe site-ul CCD Constanța: https://www.ccdconstanta.ro/revista-dynamis/
 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei