Cei mai buni 70 de tineri pianiști ai țării vin la Concursul "Piano Art" de la Constanța

de Simona ANGHEL Duminică, 16 Iunie 2024 379
În acest weekend, pe scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin", peste 70 de copii și adolescenți vor concura la cea de-a VIII-a ediție a Concursului Național de Interpretare Pianistică „Piano Art”, organizat de Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”.

Concursul Național de Interpretare Pianistică „Piano Art”, devenit un eveniment competițional cu tradiție în plan local și național, le oferă micilor pianiști oportunitatea de a evolua pe o scenă adevărată, în fața unui public avizat, și de a se obișnui cu emoțiile unui concurs. Totodată, o astfel de competiție constituie un cadru organizat de afirmare artistică muzicală, de prezentare și evaluare a cunoștințelor însușite, dar și de educare a personalității, de stimulare a ambiției, atenției distributive și a răbdării, fiind de un real beneficiu pianistului pe parcursul pătrunderii în măiestria artei muzicale.
Emoții mari la cele zece categorii de concurs
Ediția din acest an va debuta sâmbătă, 15 iunie, programul primei zile de competiție fiind prelungit ca urmare a numărului mare de participanți, conform următorului orar: 10:00 - 14:00, respectiv 15:00 - 17:00, cu pauză în intervalul 14:00 – 15:00.
Duminică, 16 iunie 2024, este și ziua emoțiilor intense, fiind programată, cu începere de la ora 11:00, Gala Laureaților. Festivitatea de premiere va fi filmată, putând fi urmărită de doritori, ulterior, pe YouTube și pe pagina de Facebook a Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, precum și pe Instagram și TikTok. De asemenea, lista câștigătorilor va fi publicată și pe site-ul www.cctb.ro, secțiunea Anunțuri.
La fel ca la ediția precedentă, concurenții vor avea la dispoziție un pian de concerte „Boston”, ce face parte din mult apreciata marcă „Steinway&Sons”, instrument destinat pianiștilor concertiști consacrați din lume.
Competiția de interpretare pianistică se anunță a fi una foarte strânsă, ea adresându-se elevilor din toată țara, cu vârste între 6 și 15 ani, care studiază pianul la școli populare de artă, centre culturale, case de cultură, mediul privat, în paralel cu învățământul general obligatoriu. Peste 70 de copii și adolescenți s-au înscris la cele zece categorii de concurs și așteaptă cu emoție și bucurie întâlnirea cu publicul din Constanța, dar și cu juriul alcătuit din personalități ale vieții muzicale românești și reprezentanți ai instituției organizatoare.
Concursul Național de Interpretare Pianistică „Piano Art”, ediția a VIII-a, va fi prezentat de actrița Ana-Maria Ștefan.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei