Cele patru licee bilingve din Constanța s-au reunit într-o tradițională activitate

de Simona ANGHEL Marţi, 29 Noiembrie 2022 9319
Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța a fost luni, 28 noiembrie, gazda celei de-a 15-a ediții a activității tradiționale „Réunion de famille”, întâlnire a elevilor din clasa a 9-a bilingv franceză din cele patru licee bilingve din Constanța: Liceul Teoretic „George Călinescu”, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Liceul Teoretic „Ovidius” şi Colegiul Național „Mihai Eminescu”.

Activitatea comună a fost o ocazie de a construi un dialog și de a face schimburi de idei pentru tinerii care au o pasiune comună: limba franceză.

În prima parte a activității, elevii din fiecare școală s-au prezentat în limba franceză în diferite moduri (fie direct, fie prin intermediul unui film). În a doua parte a întâlnirii, echipe de elevi din cele patru licee au realizat postere pe tema „Le français pour l’avenir”, care au fost reunite într-o expoziție la finalul activității.

Din anul 2015 Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” deține titlul LabelFrancEducation, o distincție acordată de Ministerul francez al Afacerilor Externe instituțiilor de învățământ care ating standarde excelente de calitate în domeniul educației bilingve francofone, devenind astfel parte a rețelei de 587 de școli LabelFrancEducation din 62 de țări din întreaga lume.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Ultima oră

Titlurile zilei