Clubul Umoriștilor Constănțeni vă invită la o lansare veselă, de carte

de Cuget Liber Luni, 27 Mai 2024 627
     Dacă Publius Ovidius Naso a făcut vestită cetatea Tomisului cu „Tristele” sale, Clubul Umoriștilor Constănțeni i-a sporit renumele prin ale sale scrieri vesele.
     Astăzi, membrii Clubului sunt prezenți în paginile a numeroase publicații umoristice și literare din întreaga țară și i-au dat națiunii peste o sută de volume personale. Participând la numeroasele competiții și festivaluri naționale și internaționale de satiră și umor, umoriștii constănțeni s-au întors acasă cu zeci de trofee, medalii și diplome.
x    x     x
    De Ziua Internațională a Copilului, Clubul Umoriștilor Constănțeni îi invită pe iubitorii de literatură să participe la un nou eveniment memorabil: lansarea volumului colectiv „Debarcaderul cu Umor”.
     Lucrarea, apărută cu sprijinul companiei „Rel Syspro” din Constanța și sub îngrijirea editurii „Ex Ponto”, are o ținută de excepție, grație contribuției caricaturistului și portretistului de renume internațional, Leonte Năstase, care a ilustrat-o.
     Volumul cuprinde o mare diversitate de creații umoristice - epigrame, poezii vesele, proză scurtă și caricaturi - semnate de 22 dintre membrii grupării literare: Florin Alexandru,  Traian Brătianu, Petru Brumă, Corneliu Caraivan, Mihaela Cojocaru, Loredana-Florentina Dalian, Ananie Gagniuc, Florin Giurcă, Iusein Givan, Constantin Gornea, Constantin Iordan, Liviu Kaiter, Leonte Năstase, Dan Norea, Aron Petru, Cornel Pulbere, Luminița Scarlat, Liliana Stoica, Ion Tița-Călin, Ionuț-Daniel Țucă, Gabriela Vlad și Roland-Florin Voinescu.      „Debarcaderul cu Umor” este cel de al optulea volum colectiv realizat de Clubul Umoriștilor Constănțeni, în cei opt ani și jumătate de existență.
Din palmaresul său mai fac parte volumele: „Prăvălia cu umor - Caietele Clubului Umoriștilor Constănțeni“, volumul I (2010) și volumul II (2013), „Containerul cu umor” (2016), „Vaporul cu umor” (2017), „Fabrica de umor” (2018), „Satiră și umor cu vânt bun din pupa” (2019) și „Terapie intensivă cu satiră și umor” (2022).
     Titlul noului volum îi transmite omenirii următorul mesaj: de la nașterea acestei grupări literare, cetatea Tomisului a devenit un mare debarcader al Umorului. De aici pleacă, spre zările lumii, „corăbiile literare”, încărcate cu epigrame, fabule, poezii vesele și proză satirico-umoristică, pentru a readuce veselia și speranța în sufletele chinuite de crizele și războaiele ce zguduie planeta.
x    x     x
     În cadrul evenimentului, care va avea loc în sala mică a Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța, pe data de 1 iunie 2024, începând cu ora 11, umoriștii vor susține un recital și le vor dărui tuturor celor prezenți câte un volum.
     Dragi prieteni ai Satirei și Umorului, vă invităm să fiți prezenți, cu mic, cu mare, alături de umoriștii constănțeni la acestă sărbătoare a Veseliei și Râsului. 
Ion TIȚA-CĂLIN
 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei