Prin elevul Costin Dobrin Colegiul "Mircea", performanță imensă. "Am câștigat Everestul geografiei!"

de Simona ANGHEL Vineri, 21 August 2015 1091
În învățământul constănțean, multi-medaliatul Costin Dobrin este cunoscut dinainte de a fi câștigat numeroasele distincții despre care mass-media consemnează periodic, ultima fiind medalia de aur de la Olimpiada Internațională de Geografie din Rusia.
Unicul fiu al profesorilor Claudia și Florin Dobrin, de la catedra de fizică a Colegiului Național "Mircea cel Bătrân", și-a petrecut copilăria în curtea acestei prestigioase instituții școlare. Ieri, cu prilejul recentului succes, prof. Claudia Dobrin a vorbit despre ascensiunea fiului său.
"Și-a ales tot timpul domeniul unde a sim-țit că îi place să învețe și să ajungă la o performanță. Tocmai de aceea l-am încurajat să participe la competiții unde să se regăsească și să fie posibil să lucreze cu drag, și nu să se transforme într-o corvoadă. Cartea lui de căpătâi a fost enciclopedia, toată lumea îi aducea la ziua lui de naștere cărți de genul «Vreau să știu», «O mie de întrebări și răspunsuri», deci el a cunoscut o serie de lucruri jucându-se. În clasa a II-a a fost la San Remo, la Festivalul de muzică, ca solist, în a VII-a a făcut tenis. El a reușit să obțină acest premiu pe baza culturii generale pe care o are", a mai spus prof. Dobrin.
"Nu este un tocilar!"
Dinainte de a participa la etapa națională a olimpiadei de geografie, prof. Alina Dumitrașcu, inspector școlar de specialitate geografie, a anticipat că elevul Dobrin va înregistra un asemenea succes. "Este o bucurie enormă și pentru mine, ca geo-graf, bineînțeles, și ca inspector, dar și ca cetățean al urbei constănțene, pentru că prin elevul Costin am reușit să contribuim la reușita lotului românesc. Este încă o dovadă a valorii Colegiului Mircea, prin intermediul profesorilor, dar și a echipei manageriale, care știe să ofere un climat solid, stabil, optim ce asigură rezultate deosebite la olimpiade și concursuri naționale și internaționale. Mi-aș permite să afirm că este chiar un mic tehnopol al școlii românești", a mai afirmat prof. Dumitrașcu.
Prof. Vasile Nicoară s-a declarat mai mult decât de obicei emoționat dat fiind faptul că este profesor de geografie, iar acest liceu este cunoscut prin matematică, prin fizică, prin științele exacte. "N-am îndrăznit a aspira vreodată la cucerirea Everestului în geografie, mai ales că acest obiect este dezvoltat puternic mai ales în statele mari, din necesități de administrare și cunoaștere a teritoriului. Să ajungi într-un asemenea imperiu și să fi cel mai bun înseamnă o performanță de netăgăduit", declara ieri prof. Nicoară, dezvăluind din frumosul parcurs al copilului Costin Dobrin. Încă de la emoțiile trăite alături de tatăl său, când participa la emisiunea "Vrei să fii miliardar", sau când bunicul său, de asemenea profesor de geografie, îl iniția în tainele acestui obiect. "El nu este un tocilar, ci un aspirator de informație", a mai adăugat același manager.
Concentrarea și inspirația
i-au adus medalia de aur
Întrebat ce a făcut diferența între el și ceilalți 139 de participanți, Costin a afirmat că cel mai probabil concentrarea. "Ultima zi a fost foarte importantă, pentru că s-a observat că mulți elevi au avut punctaje din ce în ce mai mici de-a lungul celor patru zile. De asemenea, inspirația de moment a fost extrem de importantă, pentru că subiectele au fost gândite astfel încât noi să știm și exemple concrete din lume. Subiectele au conținut atât geografie umană, cât și geografie fizică", adăugând că pregătirea lui a fost atât individuală, cât și super-colectivă. Cu două săptămâni înainte de plecare a beneficiat de o pregătire specială la Iași, cu profesorii Fiscutean, dar le-a mulțumit și prof. Aurelia Dănilă și prof. Niculina Ciubotăraș, din gimnaziu.
Taguri

Comentează știrea

Doina
21 august 2015
parteneriat

Cautam Parteneri Retea Marketing !! Daca fericirea ta depinde de ceea ce face altcineva atunci ai o problema. Actiunile sunt cea mai buna traducere a gandurilor tale! Fericirea nu o primesti de_a gata, ea vine din actiunile tale. Atunci ce mai astepti? Alaturi de noi ai o oportunitate de a-ti suplimenta veniturile. Nu ai nimic de pierdut, NU trebuie sa bagi mana in buzunar pentru pentru a-ti realiza un vis,TOTUL ESTE GRATIS! Noi îti oferim curs gratuit si complet de instruire. Lucrezi de acasa. Iti trebuie doar un Calculator,Internet si 3 ore din timpul tau pentru a castiga bani. Pentru a va oferi detalii, trimiteti acum textul INFO la adresa de email: [email protected]

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei