Constanța, gazda Conferinței Naționale a Coregrafilor Folcloriști

de Simona ANGHEL Sâmbătă, 30 Martie 2013 138
În acest week-end, are loc, la Constanța, la hotelul Tineretului, Conferința Națională a Coregrafilor Folcloriști din România, la care au fost invitați directorii artistici și maeștrii coregrafi din cadrul ansamblurilor folclorice din România, care vor participa la Festivalul Internațional de Folclor pentru Tineret "Dobroge, Mândră Grădină", ediția a IX-a.
Evenimentul va avea loc în perioada 25-30 iunie, în organizarea Asociației Culturale a Coregrafilor, Scenografilor Artiștilor Liber Profesioniști și Amatori din Constanța, în colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța și alte cinci primării din județul Constanța.
În cadrul Conferinței Coregrafilor, vor avea loc o serie de dezbateri și discuții, care vor analiza organizarea și desfășurarea celei de a IX-a ediții a Festivalului Internațional de Folclor. De asemenea, vor mai avea loc vizionări pe DVD ale ansamblurilor folclorice care vor fi prezente la acest festival și prezentarea unui spectacol de folclor care va fi susținut de Ansamblul Folcloric "Româncuța" din comuna Cumpăna din județul Constanța și Grupul Vocal Folcloric "Drăguța Siliștea" din comuna Turcoaia din județul Tulcea. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei