Criterii de performanță pentru creșterea salariilor profesorilor. Solicitarea făcută de Ciolacu, după rezultatele la testele PISA

de Madalina PETRESCU Vineri, 08 Decembrie 2023 704
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că simpla creștere a salariilor profesorilor, fără introducerea unor criterii de performanță, nu va duce la îmbunătățirea calității educației. Acesta i-a cerut vineri ministrei Educației, Ligia Deca, să propună criterii de performanță în educație.

„După rezultatele la testele PISA, îi cer ministrului Deca să vină cu soluții privind criteriile de performanță în învățământ. Orice cheltuială trebuie însoțită și de o reformă și să aibă ca rezultat performanța.

Nu ne putem aștepta ca doar mărind salariile să se întâmple o minune. Pentru că nu se va întâmpla nici de această dată nimic. Așadar, trebuie introduse criterii de performanță în funcție de care salariile vor crește”, a spus Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

El a mai declarat că în 2024 „va fi cea mai mare alocare bugetară din istorie pentru educație”.

Un draft al unui proiect de OUG arată că profesorii vor primi doar 13% creștere salarială de la 1 ianuarie 2024, față de 40% cât prevedea ordonanța de urgență adoptată în plină grevă.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei