Cum s-au jucat de-a conflictul liceenii de la "Rosetti"

de Simona ANGHEL Luni, 24 Februarie 2014 221
În cadrul proiectului educativ județean "Cu civism și responsabilitate, din școală către societate", la Liceul Tehnologic "C.A. Rosetti" din Constanța a avut loc cea de-a doua activitate "Prin comunicare prevenim comportamentele antisociale", coordonată de prof. Luiza Peptea, prof. Elvira Nica, psiholog școlar Izabela Iancu și prof. Marius-Cristel Marin. 
Pentru început, elevii prezenți au luat parte la o dezbatere pe tema comunicării, mai ales în mediul școlar, vizând aspecte precum: comunicarea eficientă, barierele care apar în comunicare, eficientizarea comunicării, dar și strategii de rezolvare a unor situații conflictuale. 
Activitatea a continuat cu concursul propriu-zis, intitulat "Managementul conflictului". Fiecare echipă de elevi a avut ca sarcină de lucru imaginarea unui scenariu de negociere pe o temă dată, mai întâi în scris, pentru ca apoi, prin jocul de rol, să-l prezinte în fața auditoriului și a jurului. Stabilirea câștigătorilor s-a făcut ținând cont de tehnica utilizată de elevi pentru rezolvarea conflictului, precum și de calitatea jocului de rol. 
Astfel, la nivel gimnazial, locul I a fost câștigat de Școala Gimnazială cu clasele I-VIII Nr. 11 "Dr. Constantin Angelescu, locul al II-lea de Școala Gimnazială cu clasele I-VIII Nr. 7 "Remus Opreanu", iar locul al III-lea de Școala Gimnazială cu clasele I-VIII nr. 1 Pecineaga. 
La nivel liceal, clasamentul a fost următorul: locul I - Liceul Tehnologic "Dragomir Hurmuzescu" Medgidia, locul al II-lea - Liceul Teoretic "George Călinescu", iar locul al III-lea - Liceul Tehnologic "C.A. Rosetti" Constanța. 
De asemenea, au fost răsplătite cu mențiuni și diplome de participare echipele celorlalte școli și licee prezente la activitate: Școala Gimnazială cu clasele I-VIII Nr. 3 "Ciprian Porumbescu", Școala Gimnazială cu clasele I-VIII Nr. 18 "Jean Bart", Școala Gimnazială cu clasele I-VIII Nr. 29 "Mihai Viteazu", Școala Gimnazială cu clasele I-VIII Nr. 22 "I.C. Brătianu", Liceul Tehnologic "Ioan N. Roman", Liceul Tehnologic "Gheorghe Duca", Școala Gimnazială cu clasele I-VIII Lumina, Școala Gimnazială cu clasele I-VIII "G.A. Esenin" Ghindărești, Colegiul Agricol Poarta Albă, Liceul Tehnologic Independența, Liceul Tehnologic Topraisar, Școala Gimnazială cu clasele I-VIII nr. 1 Amzacea.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei