De ce este nevoie de o reformă a predării Fizicii

de Simona ANGHEL Joi, 27 Februarie 2014 186
Majoritatea elevilor din România consideră fizica una dintre cele mai grele materii din școală și foarte puțini dintre aceștia spun că o înțeleg sau că învață cu plăcere la orele de fizică. Pentru a schimba această situație, peste 100 de profesori din Constanța, aproximativ 90% din numărul total al profesorilor de fizică din județ, s-au alăturat unui proiect pilot care schimbă modul în care este predată fizica în școlile din România.

Societatea Română de Fizică (SRF) organizează o discuție despre reforma predării fizicii în învățământul preuniversitar mâine, începând cu ora 10.30, la Colegiul Național Mircea cel Bătrân.

Vor fi prezentate rezultatele obținute de elevii și profesorii din Constanța implicați în proiect, metodele folosite, precum și detalii despre etapele viitoare.

La eveniment vor participa Cristian Hatu - manager de proiect, dna. Roxana Zus - Președintele  Secției Fizică și Educație SRF, Mădălina Ivănescu - inspector de specialitate, Ion Băraru – profesor la Colegiul Național Micea cel Bătrân, Cristina Anghel – profesoară la Liceul Teoretic Ovidius, Daniela Țepeș și Marcel Petcu – profesori la Liceul Teoretic Ioan Cotovu Hârșova, precum și alți profesori care aplică la ore metodele inovatoare de predare.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei