Delegație din Cehia în vizită la Colegiul ”Mihai Eminescu”, o șansă pentru noi competențe

de Simona ANGHEL Luni, 22 Ianuarie 2024 38413
În perioada 15-19 ianuarie 2024, Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Constanța a fost gazda elevilor și profesorilor  de la Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jaykové zkoušky Zlín, Cehia în cadrul Acreditării Erasmus, Acțiunea-cheie 1, Educație școlară - Mobilitatea persoanelor în scopul învățării - 2022-1-RO01-KA121-SCH-000060397 cu participarea a 20 de elevi și patru profesori. Mobilitatea este una dintre activitățile obiectivului nr. 3 din Planul Erasmus, corectarea, îmbunătățirea și creșterea competențelor digitale și aplicarea lor în specializările lor de nivel mediu.
Pe parcursul întregii săptămâni elevii au avut workshop-uri practice în care au exersat utilizarea activă în cadrul procesului de predare învățare a aplicației digitale Geogebra. Aceasta este un software dinamic de matematică pentru toate nivelurile de educație care reunește noțiuni de geometrie, algebră, foi de calcul, grafice, statistici. Elevii și-au îmbunătățit nu doar cunoștințele în domeniul matematicii si informaticii, ci au avut șansa de a utiliza limbile de circulație internațională, au descoperit particularități ale istoriei, artei și tradițiilor românești si și-au îmbunătățit cunoștințele generale. Programul a fost unul variat, participanții bucurându-se de multiculturalitatea Constanței, precum și de ospitalitatea și gastronomia zonei.
Pe agenda de activități s-a aflat și o vizită la Muzeul de Artă Populară din Constanța, unde elevi și profesori din Cehia și România au participat la activitatea „Incursiune în satul românesc tradițional”, care face parte din programul evenimentelor prilejuite de Ziua Națională a Culturii.
„Colegiul nostru este cu adevărat o școală europeană, care oferă elevilor și cadrelor didactice ocazia de a cunoaște alte sisteme educaționale, de a compara, de a lucra împreună cu ceilalți, de a se dezvolta personal și profesional”, a declarat directorul colegiului, prof. Bianca-Virginia Ibadula. Care a dorit să adreseze mulțumiri atât elevilor, părinților, colegilor profesori, dar și colaboratorilor: Muzeul de Artă Populară Constanta, Constanta Walking Tour with Diana Slav și Asociația Națională a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din Romania (ANSPSR).
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei