Discursuri "sforăitoare" la deschiderea Școlii de Vară "Dăscălimea Română"

de Simona ANGHEL Miercuri, 21 August 2013 675
Ieri, la debutul primei ediții a Școlii de Vară "Dăscălimea Română", am asistat la câteva momente ce dovedesc încă o dată că românul face casă bună cu formalismul. Ca să nu spunem penibilul… 
Salutară inițiativa Asociației generale a cadrelor didactice din România "Dăscălimea Română" de a organiza acest gen de întâlnire, dar nu și fotografia de grup în fața Teatrului de Vară din Eforie Sud, în timp ce toată lumea aștepta discursul ministrului Educației. A lipsit binecuvântarea consilierului Preasfințitului Daniel, așa cum era trecut în program, în schimb cei prezenți n-au scăpat de alocuțiunile forțate ale celor peste 20 de "somități".
Cu excepția ministrului Remus Pricopie, care s-a referit la cele mai importante probleme cu care se confruntă la ora actuală învățământul românesc, restul deținătorilor de microfon n-au făcut decât să-și exprime gratitudinea pentru inițiativă, chiar să recite și poezii.
Dincolo, însă, de exageratul festivism organiza-toric, ne-am fi așteptat la o medie de vârstă mai ridicată a participantelor la această școală de vară, peste 70% fiind educatoare-învățătoare.
Pentru tânăra generație, învățământul românesc nu mai reprezintă decât o etapă de tranziție spre mai bine, spre un alt sector sau chiar alt hotar, în condițiile unui salariu la catedră care nu justifică sacrificiile. Ceea ce înseamnă că schimbul de experiență pe care îl propune acest gen de întâlnire rămâne tot la nivelul dezideratului. 
Taguri

Comentează știrea

21 august 2013
salutar

Autoarea articolului foloseste in mod nepotrivit cuvântul "salutară"

salubrizare
21 august 2013
-

Autoarea articolului nu are ce sa caute in jurnalism. Dupa ce l-a spalat la dos cu propria gurita pe domnul suspendat pentru luare de mita - din dascalimea romana locala, salutar ar fi sa nu mai iasa in public cu panseuri penibile.

Răspuns la: salutar
Adăugat de : [email protected], 21 august 2013
Autoarea articolului foloseste in mod nepotrivit cuvântul "salutară"

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei