Dublă reprezentație cu spectacolul „Jocuri în curtea din spate”, la Teatrul de Stat din Constanța

de Simona ANGHEL Vineri, 18 Noiembrie 2022 187
La Sala Studio a Teatrului de Stat din Constanța, sâmbătă, 19 noiembrie, de la ora 17, dar și de la ora 20, se joacă piesa „Jocuri în curtea din spate”, un spectacol despre cruzime, o radiografie a psihicului adolescentin, o poveste despre patru băieți și o fată care trăiesc ultima lor zi de libertate, de copilărie, de nevinovăție. Ultima zi fără consecințe! Edna Mazya nu doar că reface procesul unui eveniment extrem de violent din viața unor tineri, dar analizează și mecanismele psihologice care au permis producerea lui
Piesa s-a bucurat de un succes enorm atât în Israel, cât și în alte țări în care a fost montată, mai ales pentru că transpune o poveste adevărată, a procesului agresorilor în cazul unui viol asupra unei adolescente de 14 ani, întâmplat într-o comunitate rurală din nordul țării. Cazul i-a șocat pe israelieni, iar achitarea inițială a făptașilor a declanșat proteste masive în toată țara. Publicitatea din jurul procesului a determinat mai multe femei să capete curaj și să raporteze diverse forme de agresiune ținute sub tăcere.
Protagoniști: Cristiana Luca, Andrei Bibire, Theodor Șoptelea, Cătălin Bucur, Ștefan Mihai. Preț bilet 44 lei.
Duminică, 20 noiembrie, de la ora 19, piesa „Doi tineri din Verona”, un titlu mai puțin cunoscut al lui William Shakespeare, va aduce în fața publicului o poveste despre puterea iubirii și limitele ei, care începe în Verona și se termină în Țara Soarelui Răsare. în distribuție: Florin Aioane, Andrei Bibire, Ecaterina Lupu, Cristiana Luca, Liviu Manolache, Maria Lupu, Cătălina Mihai, Lucian Iftime, Andrei Cantaragiu, Florina Stănculeț, Vlad Lință, Theodor Șoptelea, Ștefan Mihai, Alexandru Medveghi, Alina Manțu, Grațian Prisăcariu și Arina Cojocaru. Preț bilet 44 lei.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei