Echipamente digitale pentru copiii ucraineni și români, printr-un proiect de solidaritate

de Simona ANGHEL Marţi, 21 Februarie 2023 323
Aula Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța va găzdui miercuri, 22 februarie, de la ora 13:30, lansarea proiectului „Solidaritate cu Ucraina: sprijin pentru educația copiilor ucraineni și români”, proiect implementat la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, de World Vision România și finanțat de Ministerul de Afaceri și Comerț din Noua Zeelandă.
La conferință vor participa Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici, managerul  Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța, Elena Cioclin, responsabil proiect din partea Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman”. Din partea World Vision România vor participa: Cristina Panov, manager proiect DFAT & MFAT UCR, Răzvan Nicola, coordonator regional proiecte educaționale Constanța, Leoniza Morales, Communications Officer UCR, Paulo Nacif, Operations Director UCR, Andy Robinson, Country Programme Manager WV New Zealand.
Scopul proiectului este acela de a pune la dispoziția copiilor ucraineni și români, în cadrul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța, echipamentele digitale necesare studiului și activităților de educație formală și non-formală.
Acest proiect vine în sprijinul comunității locale, în vederea integrării în comunitate a cetățenilor ucraineni refugiați în urma războiului din Ucraina, prin facilitarea implicării elevilor ucraineni și români în activități și ateliere comune în care aceștia au posibilitatea de a colabora, pentru o mai bună cunoaștere reciprocă. Mai mult, beneficiarilor li se vor asigura toate mijloacele digitale pentru a naviga în siguranță pe internet și a accesa educația online, astfel încât, aceștia să își poată continua studiile prin platforme, materiale, aplicații, fiind conectați, totodată, cu membrii familiei și prieteni, prin intermediul rețelelor sociale.
Aceste activități vor contribui la îmbunătățirea sentimentului de securitate, apartenență și implicare pentru tinerii beneficiari. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei