Eleve arestate pentru trafic de influență

de Cuget Liber Luni, 12 August 2013 152
Trei eleve de la o școală postliceală sanitară din Bacău au fost arestate pentru 29 de zile. Ele au strâns bani de protocol pentru profesorii din comisia de examen. Tinerele sunt acuzate de trafic de influență.
Cele trei eleve, cu vârste cuprinse între 20 și 26 de ani, de la Școala Postliceală Sanitară "Christiana" au strâns câte 200 de lei de la fiecare coleg. Au reușit să adune aproape 4.000 de lei. Luni, au examenul final și sperau că astfel dascălii să fie mai înțelegători. Banii nu au mai ajuns, însă, la profesori. Avocatul tinerelor susține că mereu s-au strâns bani la școala sanitară pentru comisia de examen.
"Declarația dânselor a fost că banii au fost strânși pentru a obține indulgența comisiei de examinare și că era o practică constantă, în ultimii 5 ani având aceeași practică. Erau îndrumați de cutuma care era în această școala. Era o cutumă instituționalizată în sensul de a oferi cadouri sau chestiuni de protocol comisiei de examinare. Au făcut și ei ce au făcut și ceilalți până acum", a declarat avocatul Cristian Cojocaru. Părinții elevelor susțin totuși că banii erau strânși pentru banchetul de absolvire. Avocatul tinerelor a formulat recurs.
Ministerul Educației va demara o anchetă
Ministerul Educației Naționale condamnă situația apărută la Școala Postliceală Sanitară "Christiana" Bacău, în urma căreia trei eleve au primit mandat de arestare pentru 29 de zile, fiind acuzate de trafic de influență și va demara o anchetă în acest caz, se arată într-un comunicat remis, sâmbătă, AGERPRES, de MEN.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei