Elevi ai Liceului ”Callatis” din Mangalia, calificați la fazele naționale ale olimpiadelor

de Simona ANGHEL Miercuri, 27 Martie 2024 987
La finalul participării la numeroasele etape județene ale diverselor olimpiade, Liceul Teoretic „Callatis” din Mangalia se mândrește cu rezultatele de excepție ale elevilor săi.
Eleva Andreea-Bianca Blaj, din clasa a X-a C, va reprezenta județul Constanța la etapa națională a Olimpiadei de biologie care se va desfășura la Sibiu în perioada 20-25 aprilie 2024.
De pregătirea ei s-au ocupat profesoarele Mioara Adina Giurcă și Daniela Diaconu, precum și prof. Adriana Simona Popescu, de la Centrul Județean de Excelență.
Vanessa-Andreea Vernica, elevă în clasa a X-a, s-a calificat la etapa națională a Olimpiadei de istorie, care se va desfășura în perioada 27 aprilie-1 mai 2024, la Brașov. Este al doilea an în care Vanessa Vernica se califică la etapa națională, anul trecut fiind distinsă cu mențiune. Dedicarea și studiul istoriei sunt ingredientele succesului pentru eleva Liceului Teoretic “Callatis” îndrumată de prof. Silvia Cuseac.
În urma desfășurării etapei județene a Olimpiadei de Șțiințe Socio-Umane, disciplina Psihologie, elevele Liceului Teoretic „Callatis” Mangalia, Daria Mateciuc și Ștefania Nicolae din clasa a XII-a D, coordonate de prof. Carmen Silvia Andrei s-au clasat pe locul 1, respectiv locul 2 pe județ. Eleva Daria Mateciuc va reprezenta județul Constanța la etapa națională a olimpiadei care se va desfășura la Baia Mare în perioada 26 aprilie-1 mai 2024.
De asemenea, Aurel Alexandru, elev în clasa a V-a A, a obținut locul I la Olimpiada Județeană de Educație tehnologică și aplicații practice și s-a calificat la etapa națională. De pregătirea lui s-a ocupat prof. Alexandra Stan.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei