Eveniment de excepție la Constanța. Alexandru Tomescu concertează la Biserica „Sf. Anton de Padova”

de Simona ANGHEL Miercuri, 19 Iunie 2024 813
Turneul Internaţional Stradivarius 2024, care include 18 concerte în care violonistul Alexandru Tomescu va interpreta lucrări de J. S. Bach, care iniţial au fost compuse pentru violoncel, se va deschide la Constanța, la Biserica „Sfântul Anton de Padova”.
Intitulat „Metamorfoze", turneul se va desfăşura în 18 catedrale Romano-Catolice, Greco-Catolice, Lutherane şi Reformate sau spaţii inedite, din care 16 localităţi urbane şi rurale. Două concerte vor avea loc în Bucureşti, durata unui spectacol fiind de 75 minute. „Este pentru al 17-lea an în care violonistul Alexandru Tomescu pleacă împreună cu vioara Stradivarius într-o călătorie prin 18 locuri din România, urban şi rural, pentru a oferi un nou regal muzical: anul acesta este dedicat celor şase suite transcripţie pentru vioară solo, de Johann Sebastian Bach, prezentate într-un spectacol de light design, special conceput de regizorul Sergiu Ardelean, pentru a scoate la iveală cât de puternică şi magnifică este fiecare lucrare", transmit organizatorii.
Așadar, marți, 25 iunie, de la ora 19,30, Turneul Stradivarius 2024, Concertul Metamorfoze se deschide la Constanța, la Biserica „Sfântul Anton de Padova”.
În program, o serie de șase suite de Johann Sebastian Bach, compuse pentru violoncel, într-o transcripție pentru vioară de Werner Icking, interpretate de violonistul Alexandru Tomescu la vioara Stradivarius Elder-Voicu.
Intrarea liberă. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei