Expoziția „Istorie în pas de vals”, la Muzeul Marinei

de Simona ANGHEL Vineri, 28 Iunie 2024 211
Sala „Lentila Farului de la Tuzla” a Muzeului Național al Marinei Române, a găzduit vineri, 28 iunie, vernisajul celei mai recente expoziții a Careului Doamnelor din cadrul Ligii Navale Române, filiala Constanța. Evenimentul este dedicat Zilei Internaționale a Dunării, care se sărbătorește anual pe 29 iunie în toate statele din bazinul fluviului.
Din partea gazdelor, dr. Dan-Dragoș Sichigea a subliniat cooperarea fructuoasă dintre Muzeul Național al Marinei Române și Liga Navală Română.
Alături de alte evenimente culturale, activitatea artistică a Careului Doamnelor, concretizată prin mai multe expoziții găzduite la muzeu, ilustrează această legătură. Contraamiral (r) Aurel Constantin, președintele filialei Constanța a Ligii Navale Române, a arătat că evenimentul se înscrie în seria de expoziții organizate de Careul Doamnelor cu prilejul unor sărbători importante, legate de lumea apelor și navigația din România și la nivel internațional: Ziua Internațională a Dunării, Ziua Marinei, Ziua Internațională a Mării Negre și Ziua Dobrogei. Și fiindcă expoziția cuprinde lucrări ale artiștilor consacrați ai Careului, dar și ale tinerilor membri, elevi din ciclul primar și gimnazial, coordonatorul expoziției, profesor Elena Stănescu, a pregătit un program-surpriză: un dialog între generații, pe marginea lucrărilor expuse, a temelor alese și a diferitelor tehnici utilizate.
 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei