”Fata cu ochii de lună”, o nouă apariție editorială semnată de Diana Dobriță Bîlea

de Simona ANGHEL Luni, 22 Aprilie 2024 822
Marți, 23 aprilie, de la ora 17, Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța va găzdui prezentarea romanului „Fata cu ochii de lună”, apărut la Editura Junimea, în 2023, al Dianei Dobriță Bîlea, redactor la revistele „Ex Ponto” și „Poezia” (Iași).
Vor prezenta cartea: scriitorul Ovidiu Dunăreanu, redactorul-șef al revistei „Ex Ponto”, poeta Emilia Dabu, președinta Clubului de Cultură „Solteris” din Mangalia, și lector univ. și realizator de emisiuni TV Enache Tușa. Vor fi momente de muzică, asigurate de cantautorul Laurențiu Marinescu, și momente de lectură a unor fragmente dialogate din roman în rostirea scriitorilor: Constantin Costache, Dan Norea și Diana Dobrița Bîlea.
„Încercările nu lipsesc și, din punct de vedere narativ, acestea conferă romanului un dinamism continuu și o prospețime care se împrospătează de la o secvență la alta, evidențiind o mînă sigură de romancier, care asigură o scriitură demnă de remarcat. Într-una dintre ele, Augustin este prins de o avalanșă în care apar și lupii zăpezii (descrierea a tot ce se petrece în această secvență este un maraton stilistic și psihologic de forță) și rezultatul unei aventuri tragice este că va rămîne fără o parte a antebrațelor și orb. Practic, este o anulare totală a condiției sale de pictor. De aici încolo începe adevărata construcție a marelui mesaj artistic pe care îl degajă conținutul romanului semnat de Diana Dobrița Bîlea. Fata cu ochii de lună e un roman bine articulat: preluînd creator imagini și sensuri consacrate universal legate de tema artistului și a creației tragice, textul propus de Diana Dobrița Bîlea este realmente captivant, prin construcție și printr-un discurs aplicat, rafinat și tentant pentru cititorul obișnuit cu lecturi de calitate”, a consemnat prof. univ. Constantin Dram, în revista „Convorbiri literare”, nr. 10 (334).
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei