Festivalul interetnic ”Primăvara comunitară” a ajuns la a XX-a ediție

de Simona ANGHEL Duminică, 20 Martie 2022 685
Uniunea Democrată Turcă din România organizează cea de a XX-a ediţie a festivalului interetnic „Primăvara comunitară”, luni, 21 martie 2022, ora 15.00, la Constanţa. Evenimentul este organizat de Comisia de cultură a UDTR şi se va desfăşura în sala „Remus Opreanu” din incinta Palatului Administrativ Constanţa. Festivalul este organizat cu scopul de a marca o sărbătoare străveche a etnicilor turci, „Nevruz”, comună popoarelor de origine turcică, celebrată cu prilejul echinocţiului de primăvară care vesteşte începutul primăverii astronomice.
            Vor urca pe scena festivalului interetnic „Primăvara comunitară” ansamblurile folclorice „Şirinler”, „Filizler”, „Genc umutlar”  (Uniunea Democrată Turcă din România), „Can renkler” (Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulamani din România), „Elpis” (Comunitatea Elenă „ Elpis” Constanţa), „Luminiţe dobrogene” (Primăria Lumina), Izvoraşul dobrogean (Primăria Fântânele) şi solistele Ioana Ţuţuianu (comunitatea elenă) şi Teodora Carpuz (comunitatea bulgară).
            În cadrul evenimentului va avea loc festivitatea de premiere a copiilor participanţi la concursul de desene intitulat „Primăvara prin ochi de copil”, la care s-au înscris 15 elevi care studiază limba turcă maternă în şcolile din judeţul Constanţa.
            Festivalul se va desfăşura în prezenţa preşedintelui Uniunii Democrate Turce din România, ing. Fedbi Osman, a reprezentanţilor autorităţilor locale, a liderilor comunităţilor etnice din Constanţa şi a unor invitaţi speciali.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei