Final de săptămână cu spectacole pentru toate gusturile, în teatrele constănțene

de Simona ANGHEL Sâmbătă, 21 Mai 2022 956
Dintr-un weekend special cum este cel de care tocmai ne bucurăm, cu numeroase evenimente dedicate Zilei Constanței, nu puteau lipsi spectacolele teatrelor constănțene.
Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” prezintă două concerte care vor avea loc în Parcul Teatrului, în cadrul evenimentului Ziua Constanței și la care își dau concursul orchestra și corul teatrului, sub conducerea maestrului Adrian Stanache.
Sâmbătă, 21 mai, de la ora 20.30, sub titlul „Muzicieni constănțeni de Ziua Constanței”, soliștii Daniela Vlădescu, Doru Iftene și Răzvan Săraru vor încânta publicul care va alege să petreacă o seară în compania muzicii de calitate. Conducerea muzicală este asigurată de Ionuț Pascu.
Duminică, 22 mai, de la aceeași oră 20.30 și tot în Parcul Teatrului, soliștii Laura Eftimie, Elena Rotari, Lucia Mihalache, Doru Iftene, Răzvan Săraru, Mădălin Băldău și Marius Eftimie vor oferi o… „Reverie muzicală”. Conducerea muzicală este asigurată de Tiberiu Oprea.
La Sala Studio a Teatrului de Stat, duminică, 22 mai, de la ora 19, este programată o piesă celebră - „Desculț în parc” de Neil Simon, care spune povestea de dragoste a unui cuplu de tineri căsătoriți, care învață să-și trăiască și să-și păstreze dragostea. Piesa a devenit celebră datorită ecranizării din 1967, care îi avea pe în distribuție pe Robert Redford, Jane Fonda şi Charles Boyer. Pe scena constănțeană, Liviu Manolache este regizorul, dar şi interpretul unuia dintre rolurile principale. Alături de el îi veți putea aplauda pe Nina Udrescu, Florina Stănculeț, Tani Ștefu, care vă vor arăta că în viață sunt momente în care precauția și sobrietatea trebuie lăsate la o parte, căci nimic nu egalează plăcerea de a umbla desculț în parc, fără să-ți pese cine te vede și ce se poate întâmpla…
Cei aflați la începutul căsniciei vor rezona cu dificultățile pe care tinerii le întâmpină, iar cei care au renunțat la dragoste vor vedea că întâlnirile fericite pot apărea chiar și în a doua jumătate a vieții și pot răscoli sentimente uitate.
Distribuție - Corie Bratter: Florina Stănculeţ; Paul Bratter: Tani Ştefu; Dna Banks: Nina Udrescu; Victor Velasco: Liviu Manolache; Telefonistul: Cosmin Mihale.
Sâmbătă, 21 mai, de la ora 10.30, la Teatrul pentru copii și tineret „Căluțul de mare” sunt așteptați copiii cu vârsta de peste 5 ani, pentru a se bucura de povestea „Cenușăresei”, după Charles Perrault, așa cum este transpusă în scenă de Denisa Iova, Emanuel Cristoiu/ Lică Gherghilescu, Clara Ghiuvelechian, Cătălina Oțeleanu, Claudia Brădescu, Daniel Minciună, Sergiu Bucur, Grațian Prisacariu, Ion Ciolan, Arina Cojocaru, Andrei Stroescu, Alina Manțu.
Duminică, 22 mai, este rândul copiilor cu vârsta între 3 și 10 ani să ia loc în scaunele teatrului, la ora 10.30, când este programat spectacolul „Rățușca cea urâtă”, după H. Ch. Andersen. În distribuție: Rovena Paraschivoi, Andrei Stroescu, Claudia Brădescu, Arina Cojocaru, Ion Ciolan.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei