Fostă directoare, scriitoarea Dora Romanescu s-a întâlnit cu liceenii de la ”Callatis”

de Simona ANGHEL Luni, 03 Iunie 2024 411
La finele săptămânii trecute, scriitoarea Dora Alina Romanescu a răspuns invitației Liceului Teoretic „Callatis" din Mangalia de a-i fi oaspete, prilej cu care a donat bibliotecii cele mai alese dintre cărțile dumneaei.
Saveta Georgescu, pseudonim literar Dora Alina Romanescu, a fost director al Grădiniței cu Program Normal nr. 2 din Mangalia, care în prezent este unitate de învățământ arondată Liceului Teoretic „Callatis” Mangalia.
Sala de festivități a prestigioasei instituții s-a umplut de „cuvinte potrivite" cu meșteșug. „A fost o bucurie atât pentru elevi, cât și pentru profesori să asculte și să afle cum se nasc scrierile în mintea și sufletul unui scriitor.
Nu credem că a fost «Jocul destinului», parafrazând titlul unuia dintre romanele doamnei, ci suntem siguri că minunata scriitoare ne-a ales pe noi să devenim tezaur al comorilor sale de suflet știind că aici, la noi, este locul «dorurilor infinite». Elevii liceului nostru iubesc literatura, unii dintre aceștia fiind ei înșiși tineri scriitori cu sclipiri promițătoare”, a transmis prof. Daniela Diaconu, directorul Liceului „Callatis”.
Activitatea s-a desfășurat într-un cadru restrâns, intim, elevii pregătind pentru invitata lor câteva momente artistice care să îi aducă bucurie, în semn de apreciere pentru gestul de suflet al acesteia. Începând cu inocența clasei a II-a și încheind cu emoții de liceu, elevii au prezentat momente sensibile și deosebite. S-a cântat, s-a recitat, s-a citit din romanele Dorei Romanescu, s-au pus întrebări și au avut loc discuții interesante.
„Pentru două ore, cotidianul a rămas la porțile liceului, în interior domnind doar lumina cărții”, a mărturisit managerul Liceului „Callatis”.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei