Încet, încet, se apropie minivacanța! Iată ce poate să facă un turist, la Constanța, de Paște!

de Cuget Liber Sâmbătă, 13 Aprilie 2024 12203
Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, fiecare dintre noi așteaptă vacanța binemeritată. Cu gândul la ouăle colorate și cozonacii pufoși, putem să planificăm cu ușurință unde ne dorim să petrecem restul zilelor de repaus. Dar unde mergem, de fapt? Deși ne aflăm abia în primăvară, orașul Constanța este locul ideal pentru cei ce doresc să se bucure de briza Mării Negre, pentru iubitorii de istorie și locuri noi.


Deși aflat încă în reconstrucție, faimosul Cazino reprezintă un punct principal de atracție. Acesta mai poartă și denumirea de Perla Mării Negre. Simbol al unuia dintre cele mai mari porturi din România, Cazinoul a fost ridicat în anul 1909, sub îndrumările unui arhitect francez, în stil Art Nouveau. Chiar dacă a fost criticat la început, în prezent impresionează prin frumusețe și completează perfect faleza. Fațada este deja renovată, la vederea publicului, iar în vara acestui an urmează să ne bucurăm de interiorul Cazinoului.

Printre locațiile reprezentative ale Constanței este și portul Tomis. Cu o varietate de localuri moderne, el oferă diverse bucătării – mediteraneeană, turcească și italiană. Chiar dacă nu aveți prea mult timp la dispoziție, nu este o problemă! Portul oferă locul perfect unde turiștii se pot bucura de o cafea bună, în briza mării, cu o priveliște frumoasă. De asemenea, de aici puteți face și plimbări pe mare cu vaporașul. Portul se vede frumos de pe mare și puteți admira bărcile care sunt ancorate acolo.
Dacă veți avea șansa să vă întâlniți cu soarele pe timpul vacanței, cu siguranță nu puteți rata o plimbare pe plajă. Fie că ajungeți la Modern sau Trei Papuci, există diguri care duc până în largul mării, acolo unde vă puteți bucura de o priveliște minunată asupra valurilor. De asemenea, puteți aloca mai mult timp peisajului cu un picnic direct pe nisip. O clipă de liniște poate încărca pe oricine, fie că sunteți cu familia, prietenii sau chiar singuri.

Pentru cei interesați de artă, Muzeul de Artă din Constanța oferă, în perioada 8.03-26.05, o expoziție temporară, „Muzeul Secret”. Muzeul prezintă lucrări semnate de Theodor Aman, Nicolae Grigorescu și Ioan Andreescu. În plus, în muzeul de sculptură „Ion Jalea”, care aparține Muzeului de Artă, puteți admira expoziții cu piese care au fost donate chiar de artistul după care a fost numită instituția. Esențial de știut este că luni și marți muzeul este închis, dar în restul săptămânii, de miercuri până duminică, îl puteți accesa în intervalul orar 9:00-17:00.

Totodată, în această perioadă merită văzut Teatrul de Operă și Balet „Oleg Danovski”. Dacă îl vizitați în jurul Sărbătorilor Pascale, puteți viziona concertul de Paști „Sărbătoare Luminată”, care va avea loc pe 26 aprilie, ora 19:00. Biletele se pot achiziționa atât online, cât și la agenția de bilete, Carrefour sau Cărturești. Studenții și elevii au reducere pe baza dovezii, costul per bilet fiind de 10 lei. Pentru pensionari, costă 20 de lei, cu dovadă. Pentru celelalte categorii, tariful este între 20 și 50 de lei, în funcție de locul din sală. Un centru pentru tineret mai modern este „Jean Constantin”. Asigurați-vă că verificați programul cu filmele care vor fi difuzate în perioada în care vizitați orașul, pentru a avea o experiență pe placul dumneavoastră.
Din păcate, Delfinariul din cadrul Complexului de Științe ale Naturii este închis temporar. Cu toate acestea, vă puteți bucura de o plimbare în microrezervația alăturată dacă vremea este frumoasă.

O altă atracție unică este Moscheea „Carol I“. Pentru turiștii din toată România, moscheea aceasta este un lăcaș de cult care nu se regăsește în alt oraș din țară. Moscheea a fost construită în onoarea comunității musulmane din Constanța, din inițiativa Regelui Carol I, de unde și denumirea. Sunt 140 de trepte până sus în turn, dar priveliștea panoramică de acolo este una care merită văzută. De acolo se poate admira centrul vechi al orașului, se vede chiar și portul Tomis. Pentru cei interesați de diverse culturi este o ocazie bună să observe moscheea.

 
Orașul Constanța are o moștenire culturală și naturală bogată, care merită explorată. Nu ezitați să vizitați cât puteți din orașul nostru și să vă bucurați de atracțiile pe care le oferă.
Lisa Cernica
Najua Akouch


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei