Inspectoratele școlare ar putea deveni direcții

de Cuget Liber Luni, 14 Ianuarie 2013 494
La reuniunea anuală de la Brașov, Ministerul Educației le-a propus inspectorilor școlari ca inspectoratele județene să fie transformate în direcții județene, angajații inspectoratelor devenind astfel, din cadre didactice, funcționari publici, conform unor surse din MEdC.
Noile direcții județene pentru învățământ preuniversitar ar rămâne în subordinea Ministerului Educației, dar atribuțiile lor s-ar limita strict la probleme legate de învățământ și nu ar mai avea responsabilități financiare, cum ar fi gestiunea fondurilor pentru investiții, acestea urmând să fie preluate de comunitatea locală.

Sursele citate au menționat că prin această măsură se dorește formarea unei echipe de profesioniști, căutându-se mijloace de a-i motiva financiar pe aceștia.
În prezent, un inspector școlar primește salariul de profesor corespunzător gradului și vechimii, plus un spor de conducere. Angajații noilor direcții vor fi evaluați conform statutului de funcționar public și vor avea atribuții conform acestui statut. Inspectorii vor putea să își mențină catedra la care predau, chiar daca vor avea un nou statut.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei