Istoria antică pe înțelesul copiilor, la Muzeul "Callatis"

de Paula TUDOR Marţi, 20 Noiembrie 2012 215
Vestea despre lecțiile deschise ce se țin la Muzeul de Istorie din Mangalia s-a răspândit prin județ și a ajuns și la școlile ceva mai îndepărtate. Astfel că au aflat și elevii Școlii nr. 2 din Cotu Văii care au și participat la ultima lecție deschisă ținută în muzeu, și anume "Istoria antică a orașului Mangalia". 
Copiii clasei a III-a, aduși de profesoara Valerica Ciocârlan, au ascultat povestea spusă de muzeograful Liliana Bădin despre întemeierea cetății Callatis și despre evoluția acesteia până la începutul secolului VII, când a fost distrusă de popoarele migratoare. Apoi au admirat artefacte din perioadele greacă, elenistică, romană și romano-bizantină din expoziția muzeului, au aflat, la renumitul mormânt, povestea singurului papirus descoperit în România, datat în secolul al IV-lea a. Chr, și au învățat câte ceva despre obiceiurile și tradițiile tătărăști în expoziția temporară cu specific ce este deschisă până la jumătatea lunii decembrie. 
Poveștile despre vechea cetate Callatis vor continua să se depene la  Muzeul de Istorie și Arheologie din Mangalia pentru toți copiii, profesorii și învățătorii interesați. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei