Itinerarii culturale pentru elevii Colegiului Economic Mangalia

de Simona ANGHEL Luni, 10 Octombrie 2022 119
În ciuda presiunii pe care examenele naționale o exercită, elevii clasei a XII-a A de la Colegiul Economic Mangalia, însoţiţi de cadre didactice din echipa Centrului de Documentare şi Informare, dar şi de director Raluca-Simona Ciobănel, au decis ca, în week-endul recent încheiat, să pornească într-o excursie la Bucureşti, care a presupus vizitarea unor obiective culturale, clădiri încărcate de istorie, dar şi momente de relaxare, după cum informează echipa de imagine a acestei instituții.
La pas prin vestitul Centru vechi al capitalei, elevii au văzut clădirile emblematice ale zonei: Biserica Stavropoleos, Banca Naţională a României, cu un popas la librăria Cărtureşti, clădire  impresionant renovată, unde s-au familiarizat cu noutăţile editoriale.
În continuare, au vizitat Parcul Cişmigiu, cea mai veche grădină publică din Bucureşti, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, o oază de relaxare în aer liber. Elevii şi profesorii au putut admira casele ţărăneşti autentice, informându-se despre zonele geografice din care aceste gospodării provin. Muzeul Satului aduce, peste timp, atmosfera rustică a casei bunicilor şi mirosul copilăriei. Elevii au putut astfel reconstitui modul de viaţă, obiceiurile şi elementele specifice gospodăriilor ţărăneşti, având în vedere că până în secolul XX o mare parte a populaţiei României trăia la sat. Muzeul Satului aduce unicitatea şi specificul fiecărei zone, păstrând autenticitatea modului de viaţă şi a tradiţiilor geografice şi folclorice.
O dovadă în plus că educaţia se realizează şi în afara sălii de curs, iar călătoriile în grup creează legături puternice şi amintiri durabile, atât elevilor, cât şi profesorilor.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei