„Jocuri în curtea din spate” şi „Logodnă relativă”, reprezentații la Teatrul de Stat

de Simona ANGHEL Sâmbătă, 29 Aprilie 2023 225
În acest weekend, Teatrul de Stat Constanța a programat, la Sala Studio, două reprezentații ale spectacolului „Jocuri în curtea din spate” de Edna Mazya, în regia Dianei Mititelu: vineri, 28 aprilie şi sâmbătă, 29 aprilie, de la ora 19:00. 
Distribuția este alcătuită din: Cristiana Luca/ Ecaterina Lupu, Andrei Bibire, Cătălin Bucur, Theodor Șoptelea, Ștefan Mihai. Diana Mititelu a primit în 2020 Premiul UNITER pentru Cel mai bun debut la Gala din 2021. Scenografia este semnată de Răzvan Bordoş, lighting design-ul de Cristian Niculescu, iar traducerea piesei, de Ada-Maria Ichim. Spectacolul a fost selectat să participe la numeroase festivaluri în 2021 și 2022 și va avea, în lunile mai și iunie, reprezentații în cadrul festivalurilor de la Arad și de la Baia Mare.
„Jocuri în curtea din spate” vă poate prilejui meditații asupra pericolelor și dilemelor adolescenței, asupra elementelor de educație ce ar putea preveni abuzul sexual, asupra comportamentului tinerelor și tinerilor aflați la o vârstă sensibilă. Este o mică bijuterie teatrală ce provoacă o furtună intensă de sentimente și senzații care durează puțin mai mult de o oră și lasă publicul cu răsuflarea tăiată sau chiar cu lacrimi în ochi.
„Diana Mititelu aduce pe scenă și vizual parte din grozăvia suferinței de la care a pornit totul, (...) dar adevăratul proces se joacă în mințile noastre. (...) În curtea din spate, sunt, uneori, fragilitățile, bravada, nesiguranța, dorința de a aparține, nevoia de explorare (inclusiv sexuală), foamea de afecțiune a unor adolescenți. În Curtea din față, pe lângă judecători, procurori, avocați, suntem mereu noi, jurați în propriile noastre vieți, dând sentințe prin fiecare gest, privire întoarsă, complicitate, cedare.” (Mihai BREZEANU, Jocuri în Curtea din față - Jocuri în curtea din spate la Interferențe, 2022)
 
Tot în acest weekend este programată o reprezentație a spectacolului „LOGODNĂ RELATIVĂ” de Alan Ayckbourn, în regia lui Iulian Enache: duminică, 30 aprilie, de la ora 19:00.
Distribuţia este alcătuită din: Cristiana Luca, Laura Crăciun, Florin Aioane, Lucian Pavel. Scenografia este semnată de Gabi Albu, lighting design-ul de Alexandru Bibere, iar traducerea piesei, de Irina Velcescu.
Se dau: patru oameni, două cupluri interșanjabile, o sumedenie de confuzii, de încurcături ale căror consecințe sunt prelungite la maximum. Rezultă: o comedie clasică pentru întreaga familie. „Logodnă relativă” (titlul original Relatively Speaking) este o comedie care extrage haz și veselie din trădările căsniciei și relațiilor de iubire și mai ales din încurcăturile produse. Un patrulater conjugal ale cărui laturi variabile se înfățișează din unghiuri mereu surprinzătoare, pentru a oferi spectatorilor amuzament și o imagine optimistă și pozitivă, într-un mod paradoxal și, până la urmă, înțelept.
Piesa lui Alan Ayckbourn, este unul dintre cele mai mari succese ale dramaturgului britanic și a fost montată la numeroase teatre din Marea Britanie și din SUA, având mai multe ecranizări și adaptări pentru televiziune.
Biletele pot fi cumpărate online, pe platforma myStage.ro, de la agenția de bilete a TSC din bulevardul Tomis nr. 97 sau, cu o oră înainte de spectacol, de la Sala Studio.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei